Fegyverek karbantartása.

- 2021-09-04-

A pisztoly karbantartását meghatározott időn belül el kell végezni. A korrózió és a rozsda megelőzése érdekében rendszeres törlőkendőt és olajtömítéseket kell végezni. A legjobb, ha naponta egy kis, hetente egy nagy törlőkendőt végez. Ezenkívül a lőpormaradványokat fel kell takarítani, és használaton kívül a golyókat ki kell venni, hogy a rugós fém ne fáradjon el.

A karbantartás két részre oszlik, az egyik a forgatás utáni, a másik hosszú ideig nem használt. A hosszú ideig tartó fegyvercső olajfoltokat hagyhat maga után, a puskapor salak pedig a golyók elsütése után marad a fegyverben. Ha ezeket a dolgokat nem tisztítják meg időben, annál hosszabb lesz a pisztoly meghibásodási aránya. Az olaj idővel megszilárdul, és eltömíti a hordót. Az időben történő takarítás elmulasztása a fegyver felrobbanását okozhatja; és a lőporsalak beszoríthatja a csavart, és nem tudja húzni a csavart.

Az általános tisztításhoz professzionális lőfegyver-karbantartó eszközöket kell használni. Miután áthaladt a csövön, tisztítsa meg a lőfegyver belső részeit, majd kenje be a fegyvert olajjal. Ha hosszabb ideig nem használja, akkor fontos alkatrészeket kell kennie pisztolyolajjal, hogy a fegyver ne legyen. A hosszú ideje nem használt fegyvert nem szabad elnyomni, különben könnyen megszökik. Általában, ha csak a céllövészet kedvelőiről van szó, a gyűszűt minden lövés után kiveszik a biztonság érdekében.

A tisztító hatás eléri a 85%-ot, amely teljesen eltávolítja a rozsdát, a maradványokat és a szénlerakódásokat; karbantartás után filmréteg marad a fém felületén, amely megakadályozhatja a rozsda és szénlerakódások és maradványok felhalmozódását.